Аналітика у матеріальних рахунках

Вопросы по работе подсистемы "Учет товаро-материальных ценностей" в "Дебет Плюс V12"

Аналітика у матеріальних рахунках

Сообщение ira_ivoa » Ср июн 16, 2010 12:18 pm

Доброго дня. Я ставлю у плані рахунків три аналітики на рахунок 20\206\1. Не питайте "навіщо". Треба.
У параметрах прихідних документів ставлю "галочку", щоб "запитувати аналітику для рахунку". Ввести прихід можу. Але:
1. розрахунки усі збиваються докупи, незалежно від значень аналітик. отримати якийсь результат не можу.
2. наслідок - зробити внутрішні переміщення та списання так, як треба, не можу.
Питання: даний параметр просто так є чи буде працювати найближчим часом? чи я щось не так зрозуміла?
ira_ivoa
Активист
Активист

Сообщение Svetlanka » Ср июн 16, 2010 1:51 pm

розрахунки усі збиваються докупи, незалежно від значень аналітик

Укажите конкретно, какие расчеты у Вас не идут? Опишите пошагово Ваши действия.
Svetlanka
Консультант

Сообщение ira_ivoa » Ср июн 23, 2010 1:06 pm

Доброго дня, Світлано. Ваше прохання мене трішки здивувало. Але... Будь-ласка, спробуйте внести прихід на 20\206\1\1 товар за ціною 6грн і на 20\206\1\2 той самий товар за ціною 6грн. Потім порахуйте обігово-сальдову відомість чи відомість залишків. Результат вам навряд сподобається. Дякую.
ira_ivoa
Активист
Активист

Сообщение Svetlanka » Ср июн 23, 2010 1:57 pm

У параметрах прихідних документів ставлю "галочку"

Данный параметр используется для формирования проводок. Остатки по складу не ведутся по аналитике. Учет ведется по счет/субсчет/статья/подразделение/МОЛ/номенклатура/учетная цена/партия.
Svetlanka
Консультант

Сообщение ira_ivoa » Ср июн 23, 2010 2:03 pm

Шкода, що складський облік не ведеться глибше до трьох аналітик, було б дуже корисно. Тоді поясніть мені, будь-ласка, для чого потрібна аналітика на проводках? Який у цьому зміст?
ira_ivoa
Активист
Активист

Сообщение vlad » Чт июл 01, 2010 1:11 pm

Три аналитики в приходных накладных были добавлены для возможности приходования услуг в организациях, где в плане счетов на разных затратных счетах привязаны разные наборы справочников аналитик, например счет "Растениеводство" ведется в разрезе "Поле"/"Культура"/"Вид затрат", а "Затраты автопарка" - в разрезе "Автомобиль"/"Вид затрат".
vlad
Эксперт
Эксперт

Re: Аналітика у матеріальних рахунках

Сообщение ira_ivoa » Чт янв 13, 2011 9:11 pm

Ваші аргументи зрозумілі.
Я довго думала, як вийти з положення, але ---- не придумала.
Тому поясню Вам детально моє бажання трьох аналітик в матеріальних рахунках. Можливо, пригодиться. :lol:
Отже, наприклад, бюджетна організація на державному бюджеті купляє матеріали на 23/234 рахунок. Для прикладу візьмемо найбільш розповсюджений товар, папір формату А4. Його ми можемо купити: 1. за бюджетні кошти; 2. за спеціальні кошти; 3. за спонсорські кошти та ін (це є статті). Бюджетні (як і інші) кошти розділяються на КПК (1020, 1030, 1040, 1150, 1160 для прикладу). Спецкошти аналогічно діляться на КПК. Серед них також купляється товар конкретно для заданої тематики. Тобто довідник тем також потрібен. Весь цей товар має списатися на витратний рахунок в розрізі коштів, КПК і теми. А списатися може за кілька місяців від придбання. Матеріальні витрати по темі потрібні. По кожному КПК здається окремий звіт, по джерелу надходжень також. От і треба даний папір мати окремо у такому глибокому розрізі на залишках, щоб правильно потім списати.
Дякую за увагу. :D
ira_ivoa
Активист
Активист

Вернуться в Учет ТМЦ