Зарплата, вступне сальдо

Вопросы по работе подсистем "Учет заработной платы" и "Учет кадров" в "Дебет Плюс V12"

Зарплата, вступне сальдо

Сообщение Akob » Пт июн 15, 2012 5:01 pm

Доброго дня, шановні розробники !
Debet Plus v12.044 + Postgres
Підскажіть, будь-ласка:
1. Як в ОР працівника відобразити вступне сальдо на момент початку експлуатації системи
(є заборгованості підриємства перед працівником і навпаки)?
Чи можна імпортувати вступне сальдо і якщо можна, то в яку таблицю (працівників багато)?
Чи можна імпортувати середні для відпустки і лікарняного і якщо можна, то в яку таблицю?
2. Як робиться виплата в системі, щоб це було видно в ОР (якось не знайшов в доках)?
Є випадки, що з/п виплачується частинами, як контролювати виплати?
3. В списку наказів по співробітнику в результаті експериментів (не зовсім вдалих мабуть) лишилися 2 "хвости"
по спрощених перехідних відпустках. BROWSE вказує на SELECT * FROM PRKSOTR ... ,PRKSOTR створюється
в базі dpadmin (як я зрозумів - це тимчасові бази), а де реально зберігаються спрощені відпустки і лікарняні?
І ще одне питання (поки-що) - при оновленні структур бази данних в колонці "База" є ALL_MDB, CDR, CDR_RES,
CL_MDB, CPAR, ERR, GEN, ... + пусті значення поля ( але ж бази у нас dpadmin+dpdemo ), що це за бази, або ж
не зовсім коректна назва колонки.
Дякую!
Аватара пользователя
Akob
Интересующийся
 
Сообщения: 4
Зарегистрирован: Пт июн 15, 2012 4:49 pm

Re: Зарплата, вступне сальдо

Сообщение Oksana » Пн июн 18, 2012 4:38 pm

Доброго дня!
Akob писал(а):1. Як в ОР працівника відобразити вступне сальдо на момент початку експлуатації системи
(є заборгованості підриємства перед працівником і навпаки)?

Можна використати документ "Відомість (VD)". Статтю про нього Ви можете прочитати тут.
Akob писал(а):Чи можна імпортувати вступне сальдо і якщо можна, то в яку таблицю (працівників багато)?

Якщо використовувати документ "Відомість (VD)", то можна імпортувати початкове сальдо як рядки документа (сума з плюсом - заборгованість підприємства перед співробітником, сума з мінусом - заборгованість співробітника перед підприємством), при цьому треба буде вручну заповнити лише заголовок документа - обов*язково вказати дату (перший місяць розрахунку зп) і поле ОР ("заборгованість за минулі періоди"), в яке відносяться суми.
Akob писал(а):Чи можна імпортувати середні для відпустки і лікарняного і якщо можна, то в яку таблицю?

Статистика по лікарняних і відпускних знаходиться в таблиці SRED_INI. Теоретично туди можна щось вкачати.
Akob писал(а):2. Як робиться виплата в системі, щоб це було видно в ОР (якось не знайшов в доках)?

Шляхом використання документа "Відомість (VD)".
Akob писал(а):3. В списку наказів по співробітнику в результаті експериментів (не зовсім вдалих мабуть) лишилися 2 "хвости"
по спрощених перехідних відпустках. BROWSE вказує на SELECT * FROM PRKSOTR ... ,PRKSOTR створюється
в базі dpadmin (як я зрозумів - це тимчасові бази), а де реально зберігаються спрощені відпустки і лікарняні?

Спрощені відпустки зберігаються в таблиці CH_OTP1, а спрощені лікарняні - в PRK_BLNOBSH. Дочірні наказі, як і всі решта, знаходяться в PRK_ALL.
Akob писал(а):при оновленні структур бази данних в колонці "База" є ALL_MDB, CDR, CDR_RES,
CL_MDB, CPAR, ERR, GEN, ... + пусті значення поля ( але ж бази у нас dpadmin+dpdemo ), що це за бази, або ж
не зовсім коректна назва колонки.

Це так би мовити "підбази", логічні частини головної бази, наприклад, dpdemo. В цій темі описано, що знаходиться в кожній з них. Наприклад, може виникнути така ситуація, що для різних баз треба використовувати одні і ті ж довідники. Тоді зручно в одній базі використовувати "підбазу" CL_MDB іншої бази, щоб двічі не вносити одну і ту ж інформацію.
Аватара пользователя
Oksana
Консультант
 
Сообщения: 975
Зарегистрирован: Чт июл 01, 2010 5:24 pm
Откуда: Киев

Re: Зарплата, вступне сальдо

Сообщение Akob » Чт июн 21, 2012 10:37 am

Доброго дня,Оксана

Дуже дякую Вам за допомогу, все вийшло, але чи немає ПОВНОЇ інформації про структуру і зв'язки ВСІХ таблиць
Дебета у ВІЛЬНОМУ доступі (на сайті, на жаль, не знайшов).
Я вигрузив собі список всіх таблиць. але не про всі є інформація, за що вони відповідають і їхні зв'язки
(про призначення деяких можна здогадатися з контексту)
наприклад:

302 zrp_rcalend Таблица: Строки календарей
303 zrp_runzrp Таблица: ?
304 zrp_sdzpi Таблица: ?
305 zrp_shifrpz Таблица: ?
306 zrp_shtat Таблица: ?
307 zrp_shtattl Таблица: ?
308 zrp_sred_bol Таблица: ? (мабуть таблиця середніх для лікарняних)
309 zrp_sred_inf Таблица: ?
310 zrp_sred_ini Таблица: ?
......................
359 bnk_ras_sch Таблица: первичные банковские документы
360 bnk_rras_sch Таблица: строки банковских документов
361 cas_cas_ord Таблица: первичные кассовые документы
362 cas_hao Таблица: авансовый отчет (заголовок)

Дуже корисно було б мати у вільному доступі також докладний опис полів кожної таблиці (у довільній формі)
наприклад:

<table name="zrp_sred_ini">
- <fields>
<field name="FLD_MAX" type="short" /> : ?
<field name="FVID_SR" type="short" /> : ?
<field name="FLD_DEC" type="short" /> : ?
<field name="FLD_STOR" type="currency" /> : ?
<field name="FLD_STOR20" type="currency" /> : ?
<field name="FLD_STOR2" type="currency" /> і т.д.
<field name="FLD_STOR1" type="currency" />
<field name="FLD_STOR4" type="currency" />
<field name="FLD_STOR3" type="currency" />
<field name="FLD_STOR5" type="currency" />
<field name="FLD_STOR6" type="currency" />
<field name="FLD_STOR7" type="currency" />
<field name="FLD_STOR8" type="currency" />
<field name="FLD_NUM" type="short" />
<field name="FLD_STOR9" type="currency" />
<field name="FOUTID" type="text(50)" />
<field name="FLD_LEN" type="short" />
<field name="FLD_STOR11" type="currency" />
<field name="FLD_STOR10" type="currency" />
<field name="FLD_STOR13" type="currency" />
<field name="FLD_STOR12" type="currency" />
<field name="FLD_STOR15" type="currency" />
<field name="FLD_STOR14" type="currency" />
<field name="FLD_STOR17" type="currency" />
<field name="FLD_STOR16" type="currency" />
<field name="FLD_STOR19" type="currency" />
<field name="FLD_STOR18" type="currency" />
<field name="FTABN_ID" type="long" />
<field name="FLD_DATE" type="datetime" />
<field name="FTABN" type="long" />
<field name="FWID" type="long" />
</fields>

Це вкрай важливо при імпорті в Дебет і для розуміння програми. і зняло б масу запитань (а імпортувати мені. і думаю не тільки мені,
треба ще багато чого), а також звільнило б Ваш час.
Навіть в платних солідних програмах такого типу (наприклад ИС-ПРО 7) є така інформація у ВІЛЬНОМУ доступі.
Це не критика, а побажання, програма дуже подобається і хочеться, щоб була ще кращою, але видно, що вам бракує
ресурсів (людських, часових, матеріальних), програму треба шліфувати. Про "глюки" і не зовсім повну відповідність документації я не говорю,
де їх немає, навіть у Microsoft є і немало. Єдиний вихід - ПОВНА інформація у ВІЛЬНОМУ доступі.
Тоді: більше користувачів -> краща програма -> і т.д.

А тому ще одне питання:
Не могли б Ви дати опис полів таблиці ZRP_SRED_INI(я зрозумів так, що кожне поле відповідає за різний код середнього)
Є 7 кодів середнього для лікарняних і 8 кодів для відпускних.Які актуальні зараз?
Аватара пользователя
Akob
Интересующийся
 
Сообщения: 4
Зарегистрирован: Пт июн 15, 2012 4:49 pm

Re: Зарплата, вступне сальдо

Сообщение Akob » Чт июн 21, 2012 2:22 pm

І знову здрастуйте !
Debet Plus v12.044 + Postgres

Удовідник аналітики 2 (Персонал) імпортував дані про співробітників, але не проставив № банку
(закладка "Додаткова інформація").Створив у довіднику ощадних кас запис.
1.Пробую всім працівникам через "Редагувати відмічені" проставити створений банк (працівників відмітив)
Не проставляє!?
Кожен запис окремо редагує нормально.
2.Пробую настроїти формат експорту для виплати з/п через банк.
Це робиться через "довідник ощадкас ->редагування->експорт" чи ні?
Можна якийсь приклад? Виплата буде робитися через відомість.
3."Номер рахунку" у довіднику 2 (закладка "Додаткова інформація") і "на особ.рахунок" у наказі на перерахування
з/п на картку це одне і те ж? Якщо так, то чому "Номер рахунку" не підтягується в наказ,якщо ні то для чого
"Номер рахунку" використовується?(може бути і декілька карток в різних банках в принципі)
Є в мене підозра, що прийдеться імпортувати дані в наказ на перерахування з/п на картку, це так?
Аватара пользователя
Akob
Интересующийся
 
Сообщения: 4
Зарегистрирован: Пт июн 15, 2012 4:49 pm

Re: Зарплата, вступне сальдо

Сообщение Akob » Чт июн 21, 2012 2:34 pm

4.Табелі готовляться в Excel. Як їх імпортувати?(апетит росте)
Аватара пользователя
Akob
Интересующийся
 
Сообщения: 4
Зарегистрирован: Пт июн 15, 2012 4:49 pm

Re: Зарплата, вступне сальдо

Сообщение Oksana » Пт июн 22, 2012 2:23 pm

Akob писал(а):1.Пробую всім працівникам через "Редагувати відмічені" проставити створений банк (працівників відмітив)
Не проставляє!?
Кожен запис окремо редагує нормально.

Так, у довіднику персоналу не можна проставити масово дані банку. Але це Вам і не потрібно :)
Akob писал(а):2.Пробую настроїти формат експорту для виплати з/п через банк.
Це робиться через "довідник ощадкас ->редагування->експорт" чи ні?
Можна якийсь приклад? Виплата буде робитися через відомість.

Щоб мати можливість експортувати дані для виплати зп через банк, треба використовувати документ "Відомість (VD)", довідник "Місця перерахувань" і довідник "Ощадні каси".
Ощадні каси
1. Відкриваєте довідник ощадних кас і додаєте необхідні записи про банки.
2. На вкладці "Експорт" (як Ви вже здогадалися) треба проставити мітку налаштування експорту і назву файла, який зекспортується. Наприклад, в полі "Назва формату експорту" значення BANK (тоді налаштування має бути у файлі BANK.xml), а в полі "Вираз для імені файлу" - "KARTKA.DBF". Для налаштування експорту треба 2 файли: власне налаштування і шаблон. Ці налаштування треба покласти в папку з налаштуваннями бази (наприклад, pgdpbase) по аналогії з налаштуванням клієнт-банку, тобто в папці pgdpbase/clbank/export має знаходитися xml з налаштуванням експорту, а в папці pgdpbase/clbank/export/template - шаблон. Щоб було зрозуміліше, завантажте архів нижче і розархівуйте в папку з налаштуваннями Вашої бази.
clbank_BANK.zip
(1007 байт) Скачиваний: 150

Місця перерахувань
1. Треба створити довідник "Типи перерахувань" виду "Зі скороченими найменуваннями" і піддовідник довідника "Персонал" з назвою "Місця перерахувань" виду "Місця перерахувань".
2. Далі треба проставити в параметрах системи в розділі "Місця перерахувань" коди цих довідників.
3. У довіднику "Типи перерахувань" треба додати 2 записи: "1. Зарплата" (в полі "Скор.назва" написати ZP) і "2. Аліменти" (в полі "Скор.назва" написати ALIM).
4. Відкрити довідник персоналу, вибрати пункт контекстного меню "Місця перерахувань" і для кожного співробітника додати місце перерахування (для всіх додається як мінімум один запис з типом "1. Зарплата").
Документ "Відомість (VD)"
1. В параметрах папки потрібно поставити галочки в полях "Розрахунки по ЗП" і "Використовувати місця перерахування" та проставити коди довідників місць і типів перерахувань.
2. Додати документ в папку, обов'язково вказавши тип перерахування.
3. На доданому документі вибрати пункт контекстного меню "Перегляд сум перерахувань", а потім "Експорт перерахувань" (далі вказати дату і папку, в яку вивантажити файл, ощадкасу (банк), натиснувши клавішу Enter, і натиснути кнопку "Ок"). По вказаному шляху у Вас створиться файл з такою назвою, як Ви вказали в полі "Вираз для імені файлу" в довіднику ощадкас.
Akob писал(а):3."Номер рахунку" у довіднику 2 (закладка "Додаткова інформація") і "на особ.рахунок" у наказі на перерахування
з/п на картку це одне і те ж? Якщо так, то чому "Номер рахунку" не підтягується в наказ,якщо ні то для чого
"Номер рахунку" використовується?(може бути і декілька карток в різних банках в принципі)
Є в мене підозра, що прийдеться імпортувати дані в наказ на перерахування з/п на картку, це так?

Вам взагалі не потрібно використовувати наказ "Перерахування з/п в ощадкасу (на картку)" і номер рахунку з закладки "Довідкова інформація" довідника персоналу. Достатньо використовувати документ "Відомість (VD)" з місцями перерахувань.
Аватара пользователя
Oksana
Консультант
 
Сообщения: 975
Зарегистрирован: Чт июл 01, 2010 5:24 pm
Откуда: Киев

Re: Зарплата, вступне сальдо

Сообщение Oksana » Пт июн 22, 2012 3:20 pm

Akob писал(а):4.Табелі готовляться в Excel. Як їх імпортувати?(апетит росте)

На даний момент такого налаштування імпорту немає.
Аватара пользователя
Oksana
Консультант
 
Сообщения: 975
Зарегистрирован: Чт июл 01, 2010 5:24 pm
Откуда: Киев


Вернуться в Учет заработной платы и кадров

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1

cron